Заштита на податоци и колачиња

ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ

ПОДАТОЦИ ЗА ПРИВАТНОСТ И ЗА ЗАШТИТА

Оваа изјава на приватност се однесува на приватноста на податоците кои што се наоѓаат на интернет страницата www.medicinskiuniformi.com. кои што се собираат при користење на таа страница и зачувани во базата на податоци на www.medicinskiuniformi.com

www.medicinskiuniformi.com се придржува до законските прописи со цел да се заштити приватноста на корисниците. Се советуваат крајните корисници да прочитаат се што е наведено на оваа страница за полесно да разберат кои информации ги собира www.medicinskiuniformi.com и како истите ги користи. Крајните користнци кои имаат било какви прашања во врска со податоците за приватност можат да испратат Е-маил на следната адреса : info@medicinskiuniformi.com

Крајницте корисници се советуваат внимателно да ја прочитаат оваа изјава на приватност. Со пристапување на нашата интернет страница, крајниот корисник потврдува дека ги прочитал, разбрал и ги прифатил сите податоци за приватност и начинот на примена од страна на www.medicinskiuniformi.com. Доколку крајниот корисник не се сложува со овие податоци за приватност го упатуваме крајниот корисник да ја напушти, односно да не пристапува и да ја користи интернет страницата.

www.medicinskiuniformi.com може да ги промени податоците за приватност во било кое време со објаснување на изменетиот текст во делот на “Заштита на податоци и приватност” на интернет страната. Измената стапува на сила веднаш по објавувањето на интернет страницата.

Секој краен корисник самиот е одговорен и должен периодично да ја посетува оваа страница и да ги согледа промените во “Заштита на податоци и приватност”. Продложувањето на користење на оваа инернет страница од страна на крајниот корисник по стапување на сила на измените, подразбира дека крајниот корисник ги потврдува и ги прифаќа сите услови кои се изменети во делот на “Заштита на податоци и приватност”.

www.medicinskiuniformi.com собира информации кои што го идентификуваат специфичниот краен корисник. Кога крајниот корисник ќе се вклучи во одредени активностивности на www.medicinskiuniformi.com интернет страната како што се внесување на Е-пошта, создавање на корисничко име, правење на нарачка за производи или услуги, пополнување на анкети, објавување на коментари, испраќање на повратни информации, www.medicinskiuniformi.com може да побара од крајниот корсник одредени информации за него како што се Име и Презиме, Адреса (вклучувајќи и поштенски број), Е-Пошта, телефонски број и датум на раѓање, информации за бројот на кредитната-дебитна картичка, рокот на истекување, код за авторизација и други повратни информации.

www.medicinskiuniformi.com исто така може побара од крајниот корисник увид во неговата лична карта во моментот на испорака на пакетите при превземање на робата.

Вклучување во идетификациски активности и давање на личните податоци е одлука на крајниот корсник. Ако крајниот корисник не ги даде тие задолжителни информации за одредена активност која што ги бара, нема да му биде допуштено вклучување во таква активност.

 • medicinskiuniformi.com нема да ги споделува личните податоци на крајниот косник со недоверливи страни освен во случаи наведени во следната точка и во ситуација кога тоа го бараат законските прописи.
 • medicinskiuniformi.com ќе ги користи личните податоци за испраќање на административни и промотивни порака на Е-Пошта, анализа на податоците, обработка на плаќањата со кредитни-дебитни картички.
 • medicinskiuniformi.com може да ги сподели личните податоци на крајниот корисник со давателот на услугата за дистрибуција на производите за исполнување на испорака на пакетот.
 • Крајниот корисник има можност да пристапи и да ги промени личните податоци кои што ги користи medicinskiuniformi.com.
 • Крајниот корисник може да промени било кој од своите лични податоци за испраќање како Име и Презиме , Адреса и Е-Пошта т.е информациите кои што сака да ги надополни.

Како услов за купување на производите www.medicinskiuniformi.com бара дозвола од крајниот корисник за испраќање на административни и промотивни пораки на Е-Пошта. Во било кое време по регистрацијата може да ја одбере опцијата за откажување за добивање на пораки на Е-Пошта.

www.medicinskiuniformi.com сериозно ги зема во предвид заштитата на податоци и превземени се различни мерки на претпазливост за да се заштитат личните податоци. За жал, ниту еден пренос на податоци преку интернет или било која бежична мрежа не може да биде 100% сигурен. Како последица од тоа иако www.medicinskiuniformi.com спроведува комерцијално разумни мерки за заштита на податоците не може да гарантира заштита на било која информација пренесена на или од www.medicinskiuniformi.com интернет страната т.е не е одговорен за активностите на било која трета страна која ќе ги прими тие информации.

Колачиња

Колачиња датотеките (“Cookies”) се компјутерски податоци, особено текстуални датотеки, кои се чуваат во уредот на корисникот и се наменети за користење на службите на интернет страната. Во колачињата обично го содржи името на интернет страната од каде доаѓаат, информации колку долго тие се чуваат во уредот и нивниот единствен број.

Со цел интернет страната да работи правилно, да се подобри и олесни вашето прелистување и да се направат понатамошни подобрувања во пристапот на информациите, оваа интернет страна користи колачиња, кои во мала количина се зачувуваат на вашиот компјутер.

Поголемиот дел од интернет страните ја користат оваа практика, но во согласност со прописите на Европската Унија на 25.03.2011. Ние имаме обврска пред зачувување на колачиња да побараме ваша согласност. Со користење на интернет страната, вие се согласувате со користењето на колачиња. Со блокирање на колачиња сеуште можете да ја разгледате нашата интернет страна, но некои од своите можности, нема да бидат достапни.

Што се колачиња?

Колачиња се информации што се зачувани на вашиот хард диск од страна на интернет страната. Колачињата често ги чуваат вашите поставувања, поставки за интернет страната, како што се: јазик, адреса, корисничко име. Подоцна, со повторно отворање на истата интернет страница, пребарувачот ги праќа назад колачињата, кои припаѓаат на оваа страница. Ова им овозможува на интернет страните да ги прикажат информациите прилагодени на вашите потреби. Колачињата може да зачуваат широк појас на информации, вклучувајќи и лични податоци (како што се вашето име или е-пошта). Сепак, оваа информација може да се спаси само ако вие го овозможите – интернет страната не може да добие пристап до информации кои претходно не се дадени од вас и не може да пристапи до датотеки на вашиот компјутер.

Сепак, може да ги смените поставките на вашиот интернет пребарувач, дали барањата за складирање на колачиња е одобрено или не, избришете ги колачињата автоматски кога ќе се затвори прелистувачот и слично.

Услови за користење

www.medicinskiuniformi.com  обезбедува интернет услуги преку својата интернет страница . Услугата се состои од обезбедување на информации, управување со содржини и вршење на финансиски трансакции. Условите за користење пропишуваат услови и правила за крајните корисници и се поврзани со користење на интернет страната www.medicinskiuniformi.com.

 1. Крајните корисници изјавуваат дека се согласуваат со сите Услови за користење и се согласуваат да ја користат интернет страната medicinskiuniformi.com во согласност со нив.
 2. Правото на користење на интернет страната е лично право на корисникот, и не може во никој случај да се пренесе на други физички или правни лица или било кој корисник овластен да потпишува во име на други поединци или правни лица.
 3. Крајниот корисник е лично одговорен за чувањето на доверливоста на лозинките, каде што тие постојат како такви.
 4. Крајниот корисник е запознаен со фактот дека понекогаш се доведува до прекин на услугите, или за настани кои се надвор од контролата на medicinskiuniformi.com и се согласува дека www.medicinskiuniformi.com не е одговара за било каква загуба на податоци што може да се случи за време на преносот на информациите на интернет.
 5. Крајниот корисник се согласува и прифаќа дека пристапот до Интернет понекогаш може да биде прекинат, привремено недостапен или исклучен.

 

www.medicinskiuniformi.com го задржува правото во секое време да ги менува или прекине податоците во било кој сегмент на бизнисот, без ограничување вклучувајќи ја и содржината на неколку часа и опремата потребна за пристап или употреба на овој сајт. Покрај тоа, www.medicinskiuniformi.com може да престане да испраќа информации, или било кој тип на информации, може да се менува или да го прекине на било кој начин за пренос на податоци и може да се промени брзината на пренос на податоци, како и сите други карактеристики. Со користење на интернет страницата крајниот корисник се согласува дека е запознаен и се согласува со условите за користење. www.medicinskiuniformi.com на крајните корисници им препорачува:

Ако со условите за користење не се согласува, да се воздржат од употреба на оваа интернет страница.

www.medicinskiuniformi.com го задржува правото во секое време, и без претходна најава, ако смета дека е потребно, да откаже или модифицира било кој од наведените услови за користење и/или податоците за приватност. Се препорачува на крајните корисници од време на време повторно да ги прочитаат информациите содржани во Услови за користење и Полиса за приватност, за да бидат информирани за ваквите промени. Со континуирана употреба на интернет страната се смета дека крајниот корисник се согласува со новите измени на Услови за користење и Податоци за приватност.

Крајниот корисник е одговорен за стекнување и одржување на сопствената компјутерска опрема, вклучувајќи го целиот софтвер и хардвер кој го поседува и користи, како и друга опрема потребна за пристап и користење на интернет и сите поврзани трошоци.

www.medicinskiuniformi.com не е одговорен за било каква штета на опремата на крајниот корисник кои можат да произлезат со користењето на интернет.

Оваа интернет страна е во приватна сопственост. Сета меѓусебна комуникација и интеракција која се одвива преку интернет страната треба да биде во согласност со Услови за користење.

Крајните корисници без изречна писмена согласност од www.medicinskiuniformi.com не треба да ја користат оваа интернет страница за:

 1. да објавуваат или да пренесуваат било какви материјали кои се со заканувачка содржина или на било кој начин да ги кршат правата на другите
 2. да објавуваат или да пренесуваат било каков материјал кој по својата природа е незаконски, вулгарен, со навредливи и / или клеветнички пораки ја крши приватноста, или на било кој друг начин е непристоен во комуникацијата
 3. да објавуваат или да пренесуваат информации кои ги охрабруваат нелегалните активности
 4. да објавуваат или да пренесуваат информации кои ќе содржат реклама или било каква понуда чии производи и услуги не се во сопственост на medicinskiuniformi.com.
 5. Крајниот корисник не треба да ја користи оваа интрнет страна за рекламирање или да изврши било каков комерцијален, религиозно, политичко или не-комерцијален публицитет.

Сите материјали содржани на интернет страната www.medicinskiuniformi.com се ексклузивно право на www.medicinskiuniformi.com, или се користат со писмена дозвола од носителот на авторските права и на носителот на правата за трговски марки и / или дизајн. Секое копирање, дистрибуција, пренос, објавување, поврзување или на било кој друг начин модифицирање на оваа интернет страна без изречна писмена согласност на www.medicinskiuniformi.com е СТРОГО ЗАБРАНЕТО! www.medicinskiuniformi.com не е обврзан да го извести крајниот корисник, или да му помогне да се утврди дали материјалот е предмет на авторски права.

Прекршување на условите за користење можат да доведат до покренување на граѓанска постапка и / или на гонење против сторителите за прекршување на авторските права, заштитниот знак и права или правата на која било друга форма на интелектуална сопственост.

– Интернет страната содржи материјал заштитени со авторски права, заштитен знак, дизајн и други информации во кои се опфатени и информациите на крајните корисници или ентитети, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на текст, софтвер, слики, видео клипови, графика, музика, звук, и целата содржина на интернет страната www.medicinskiuniformi.com, во согласност со македонските прописи.

– Крајните корисници не можат да ги изменат, објавуваат, пренесуваат, да учествуваат во трансфер или продажба, да создаваат изведени дела, или на било кој начин да експлоатираат било која содржина, во целост или во дел.

– Крајниот корисник може да ги превзема, печати и чува информациите и материјалите само за нивна сопствена употреба. Не е дозволено копирање, редистрибуција, реемитување, објавување или комерцијална експлоатација на превземениот материјал без предходна писмена согласност од www.medicinskiuniformi.com и носителот на авторските права.

– Крајниот корисник не смее на оваа интернет страна да поставува, објавува или на друг начин ги става на располагање било какви материјали кои се предмет на авторски права, заштитен знак или други права на интелектуална сопственост, без директна согласност на носителот на тие права.

– Крајниот корисник е исклучиво одговорен за било каква штета што може да резултира со прекршување на авторските права, заштитниот знак и друга злоупотреба на правата на интелектуалната сопственост, или било кои прашања кои произлегуваат во врска со објавувањето на таквиот материјал.

– Со поставување на материјали во јавниот дел на оваа интернет страна, крајниот корисник изјавува дека е носителот на правата на овие материјали и експлицитно и дозволува на www.medicinskiuniformi.com времено или просторно неограничено, бесплатно, постојано, неповратно, не-ексклузивно право и лиценца за користење, репродуцирање, модифицирање, адаптирање, објавување и дистрибуција на таков материјал (делумно или во целост). Крајниот корисник исто така дозволува на други крајни корисници кои што пристапуваат на право на гледање, или репродукција на овој материјал за нивна сопствена употреба. Со ова крајниот корисник и дава на право на www.medicinskiuniformi.com да модифицира, копира, објавува и дистрибуира било каков материјал достапен на крајниот корисник на интернет страната www.medicinskiuniformi.com.

Крајниот корисник изречно се согласува дека со користењето на интернет страната исклучиво е одговорен на крајниот корисник, така што www.medicinskiuniformi.com не гарантира за последиците кои можат да резултираат од употребата на оваа веб страна, или НА ТОЧНОСТА, ДОВЕРЛИВОСТА ИЛИ СОДРЖИНАТА НА НЕКОИ ИНФОРМАЦИИ, услуги или стоки направени преку оваа интернет страница.

Одговорност на крајниот корисник се однесува на сите штети или можни повреди предизвикани од било каква грешка, исклучок, прекин, бришење, дефект, доцнење во операција или пренос, компјутерски вирус, комуникациска пауза, кражба или уништување или неовластен пристап, измена или злоупотреба, раскинување на договорот, несоодветно однесување, небрежност или било која друга акција.

Крајниот корисник експлицитно потврдува дека www.medicinskiuniformi.com не се одговорни за било какви навредливи, несоодветни или незаконски однесувања на крајниот корисник или од трети страни и дека ризикот од штетата што може да се случи како резултат на она што се наоѓа на крајниот корисник.

Во никој случај www.medicinskiuniformi.com нема да биде одговорна за било каква штета што може да резултира од употреба, или за неможноста да ја користите оваа интернет страница. Крајниот корисник експлицитно потврдува дека условите на ова поглавје се применуваат на целата содржина на интернет страницата. Во прилог на горенаведените барања, www.medicinskiuniformi.com нема да биде одговорна, без оглед на причината или време траењето, за грешки, неточности, или други дефекти, несоодветност или неизвесност, на информациите содржани на оваа интернет страна, како и за било какво одложување или прекин во преносот на информации до крајниот корисник за било каква штета или загуба која произлегува од тоа.

www.medicinskiuniformi.com го задржува правото да модифицира, адаптира, промени, врши бришење или отстранување на било која содржина што се смета дека е несоодветна.

– Крајниот корисник прифаќа дека сите дискусии, коментари, приватни и јавни пораки, можат да бидат следени од вработените во www.medicinskiuniformi.com без нивно знаење или експлицитна дозвола.

– Крајниот корисник се согласува да ја обештети и да не ја смета за одговорна интернет страната www.medicinskiuniformi.com, да надомести за целосната штета и трошоците, вклучувајќи ги и правните трошоци, кои можат да произлезат од користењето на интернет страната од крајниот корисник.

www.medicinskiuniformi.com може да го прекине односот со било кој од крајните корисници во секое време.

www.medicinskiuniformi.com го задржува правото да ги прекине веднаш било кои лозинки или сметки на корисникот во случај на несовесно однесување од страна на крајниот корисник.

www.medicinskiuniformi.com е со регистриран заштитен знак на medicinskiuniformi.com и затоа сите права во однос на оваа тема се експлицитно задржани. www.medicinskiuniformi.com е регистриран домен на medicinskiuniformi.com . www.medicinskiuniformi.com не гарантира за точноста, комплетноста или корисноста на било која содржна, ниту за можноста за ПРОДАЖБА или ПРИЛАГОДУВАЊЕ ЗА КОЈА БИЛО ОДРЕДЕНА ЦЕЛ.

www.medicinskiuniformi.com не е одговорна за точноста или веродостојноста на мислење, совет или изјава која е објавена на интернет страната medicinskiuniformi.com, а не е овластено лице на www.medicinskiuniformi.com.

Под никакви околности www.medicinskiuniformi.com нема да биде одговорна за било каква загуба или штета која може да произлезе од она што крајниот корисник се потпира на информациите добиени преку интернет страната medicinskiuniformi.com. На крајниот корисник лежи одговорноста да се оцени точноста, комплетноста или корисноста на било која информација, мислење, став, совет или други содржини интернет страната www.medicinskiuniformi.com.

Седиштето на www.medicinskiuniformi.com е во Штип, Р.Македонија. Правни спорови кои можат да произлезат како резултат на користење на интернет страната (освен ако со посебен договор не е поинаку наведено) се под надлежност на Основен Суд Штип 1 во Штип.